Seværdigheder

Oplevelser nær os

Ribehøj ligger i hjertet af Jylland. Langt fra stress og jag – men tæt på naturen og spændende oplevelser. Oplev den imponerende natur ved Nationalpark Vadehavet, besøg Danmarks ældste by – Ribe, tag på shoppingtur til Esbjerg, tag til Legoland eller spil golf på en af områdets mange spændende golfbaner. Vi tager os gerne tid til at hjælpe med planlægningen og giver gode råd til dine udflugter.

Kulturelle oplevelser i området

vadehavscentret
Vadehavscentret

Med arkitekt Dorthe Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robenietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Besøg vadehavscentret.dk
langhuset
Ribe VikingeCenter

Rejs 1300 år tilbage i tiden til dengang vikingerne herskede i Ripa (Ribe). På Ribe VikingeCenter er historien om de gamle danere levende, og du er en del af den! Ribe VikingeCenter er et historisk oplevelsescenter med autentiske rekonstruktioner af det allerældste Ripa. Her kan du bl.a. møde sortsmeden, kongens møntslager, vølven, husfruen, trællen, krigeren, falkoneren, træsmeden, storbonden og alle gårdens dyr.

Besøg ribevikingecenter.dk/
koldinghus1
Koldinghus

Midt i Kolding ligger Koldinghus. Her byggede den danske konge i 1268 en borg for at vogte grænsen mellem kongeriget Danmark og hertugdømmet Slesvig. De ældste bevarede dele er fra 1400-årene. Koldinghus rummer i dag samlinger, der omfatter interiører fra 1500-årene og frem til vor egen tid, romansk og gotisk kirkeskulptur, ældre dansk billedkunst samt kunsthåndværk med hovedvægten på dansk sølv.

Besøg visitkolding.dk
sonderskov
Museet på Sønderskov Slot

Museet på Sønderskov er indrettet i den fredede hovedbygning til herregården Sønderskov syd for Brørup. Bygningen er fra 1620, men har en historie tilbage til middelalderen. Besøg udstillingen i det smukke og stemningsfulde hus. Eller gå en tur i herregårdens haveanlæg, der er genskabt fra barokken, og som holdes ved lige af vore mange frivillige.

Besøg sonderskov.dk
ribesvikinger
Museet Ribes Vikinger

Ribes historie går helt tilbage til Vikingetiden, hvor byen i begyndelsen af 700-tallet opstod som en handelsplads ved vandet og et oplagt udgangspunkt for togter til søs. Få et overblik over byens spændende historie fra år 700 til 1700. Tusindvis af fund fra udgravningerne i området vidner om vikingernes liv og handelen med Europa.

Besøg ribesvikinger.dk
kunstmuseum1
Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum er et af landets ældste museer - placeret langt mod vest, omgivet af brostensbelagte stræder, marsk og vadehav. De arkitektoniske rammer i hus såvel som i have er smukke og stemningsfulde. Samlingen rummer iøjnefaldende værker fra den danske kunsthistorie. Og restaureringen af den nu fredede museumsbygning i 2008-2010 viser sig tydeligt - indendørs såvel som udendørs - og placerer museet blandt landets moderne og bedst bevarede museer.

Besøg ribekunstmuseum.dk/
trapholt
Trapholt

Danmarks eneste museum, hvor man både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Særudstillingerne byder altid på nye og spændende oplevelser med internationale og danske kunstnere og designere. Museet har en fin samling af moderne billedkunst og rummer desuden Danmarks største samling af stole fra det 20. Århundrede samt Arne Jacobsens unikke sommerhus.

Besøg trapholt.dk
fimus
Fiskeri og søfartsmuseum

Fiskeri- og Søfartsmuseet er et museum i Esbjerg, der beskæftiger sig med fiskeri og søfart. Museet har udstillinger om begge emner, samt et saltvandsakvarium og et sælarium. Desuden er der skiftende særudstillinger.

Besøg fimus.dk