Seværdigheder

Oplevelser nær os

Ribehøj ligger i hjertet af Jylland. Langt fra stress og jag – men tæt på naturen og spændende oplevelser. Oplev den imponerende natur ved Nationalpark Vadehavet, besøg Danmarks ældste by – Ribe, tag på shoppingtur til Esbjerg, tag til Legoland eller spil golf på en af områdets mange spændende golfbaner. Vi tager os gerne tid til at hjælpe med planlægningen og giver gode råd til dine udflugter.

Lækre naturområder

nationalparkvadehavet
Nationalpark Vadehavet

Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder. Et stort, unikt natur-område fuldt af liv og oplevelser. Særligt for Vadehavet er især dyrelivet, som vi finder i luften, i det lave vand, på og under vadens overflade. Intet andet sted kan man f.eks. opleve så mange fugle i træktiden som her. Årligt passerer mellem 10 og 12 mio vandfugle Vadehavet på deres træk til eller fra yngleområderne.

Besøg nationalparkvadehavet.dk
vadehavscentret
Vadehavscentret

Med arkitekt Dorthe Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robenietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Besøg vadehavscentret.dk
sort sol
Sort sol

Sort Sol er en fantastisk oplevelse når hundredetusinde stære danser på aften himlen over Ribe Marsken. Stærenes dans bestemmes af antallet af rovfugle og vejret. De optimale forhold for sort sol er en relativ stille og tør aften, samt et passende antal rovfugle, som er med til at skabe de flotte formationer på himlen.

Besøg visitribe.dk
klelunddyrehave
Klelund Dyrehave

I Danmarks største dyrehave, Klelund vil mangfoldigheden af dyr og planter være i højsædet. Kronvildtet skal være med til at skabe en mere varieret skov, der skal danne grundlag for en rigdom af flora og fauna. Klelund Dyrehave er et smørhul, hvor alle kan få en god oplevelse med hjem. Alle er velkomne under hensyntagen til hinandens og vildtets interesser.

Besøg klelund.dk
aattebjerge
Åtte Bjerge

Åtte Bjerge hæver sig stejlt fra Kongeådalen og blev oprindeligt dannet under istiden. Fra Flaghøj – områdets højeste punkt på 58,9 m.o.h. – ser man i klart vejr Ribe Domkirke mod sydvest. Området er et yndet udflugtsmål både sommer og vinter. Her er afmærkede vandrestier og bålplads ved opstemmet sø.

Besøg visitvejen.dk
kongeaastien1
Kongeåstien

Gå en tur langs med Kongeåen på den nye Kongeåsti, der blev indviet i foråret 2015. Her kommer du uhørt tæt på en dramatisk del af Danmarks historie, for Kongeåen har været grænseegn i flere forskellige perioder. Du kommer også helt tæt på selve Kongeåen, for trampestien går på lange strækninger lige ved siden af åløbet. Det giver mulighed for at opleve noget af Danmarks mest unikke natur.

Besøg visitvejen.dk