Seværdigheder

Oplevelser nær os

Ribehøj ligger i hjertet af Jylland. Langt fra stress og jag – men tæt på naturen og spændende oplevelser. Oplev den imponerende natur ved Nationalpark Vadehavet, besøg Danmarks ældste by – Ribe, tag på shoppingtur til Esbjerg, tag til Legoland eller spil golf på en af områdets mange spændende golfbaner. Vi tager os gerne tid til at hjælpe med planlægningen og giver gode råd til dine udflugter.

Byer i området

Vejen

Kongeåstien og Hærvejen krydser hinanden i Vejen Kommune. Her er flotte udsigter, rig og varieret natur og mange kulturhistoriske seværdigheder. Der er mange oplevelser at få, hvad enten I vil på aktiv ferie eller helt enkelt bare vil nyde freden og roen i skøn natur.

Besøg visitvejen.dk
Billund

Billund-området byder på natur, kultur og attraktioner. I Billund venter super sjove oplevelser for hele familien i Legoland, Lalandia Aquadome, Givskud Zootopia samt i naturen.

Besøg visitbillund.dk
Esbjerg

Esbjerg kan tilbyde sine gæster flot kunst og arkitektur, spændende museer og ikke mindst enestående natur takket være byens beliggenhed lige ved Nationalpark Vadehavet.

Besøg visitesbjerg.dk
Kolding

Design er en del af byen og en bydel i Kolding. Her finder I Designskolen Kolding og kunstmuseet Trapholt. Ved Kolding Å ligger Design City Kolding i tilknytning til Syddansk Universitet, som er blevet en designby i byen. Desuden har Kolding stribevis af små designvirksomheder og gallerier, der fuldender indtrykket af Kolding som et arnested for design, kunst og arkitektur.

Besøg visitkolding.dk
Ribe

Danmarks ældste by, Ribe, har alle dage tiltrukket besøgende fra nær og fjern. Engang kom de for at handle på vikingernes markedsplads. I dag kommer de for at opleve atmosfæren i byen, de historiske gader og de mange museer og seværdigheder. Ribe er endda blevet kåret som Europas smukkeste lille by.

Besøg visitribe.dk

Golf i området

Kolding Golfklub

Kolding Golf Club er en smuk park/skov bane der i sæsonen 2006 blev re-designet af Line Mortensen og opdateret til de nyeste USGA krav. Kom og oplev de spændende forandringer - du vil opleve en helt ny bane hvor vi stadigvæk har bevaret den hyggelige atmosfære og følelsen af "gamle" og stolte traditioner

Besøg kgc.dk
Holsted Golfklub

Banen ligger i et meget naturskønt område med to meget forskellige 9 hullers sløjfer. De første 9 huller er præget af den tidligere juletræsplantage, hvilket i høj grad udfordrer spillerens præcision. Flere af banens sværeste huller er således at finde på de 9 skovhuller. I modsætning hertil er de sidste 9 huller anlagt i et åbent og letkuperet terræn, som indbyder til mere angrebsivrig golf.

Besøg holstedgolfklub.dk/
Esbjerg Golfklub

Esbjerg Golfklub er Danmarks tredjeældste golfklub, stiftet i 1921. Den har skiftet placering flere gange, senest fra Nørreskoven til Marbæk. Esbjerg Golfklub råder over to 18-huls baner, hvoraf Marbæk-banen er den mest kendte.

Besøg egk.dk
Kaj Lykke Golfklub

Kaj Lykke Golfklubs bane er en reel og udfordrende 18 hullers bane for alle spillere. En grøn bane i smuk natur hvor Bramming Å og Sneum Å mødes. Terrænet veksler fra beplantet område til åbent engareal. Der spilles ofte over søer og vandløb. Bortset fra tilføjelse af beplantning og et par vandhuller, er der ikke ændret på naturen, der er typisk vestjysk med store vidder og høj himmel.

Besøg kajllykkegolfklub.dk
Royal Oak

Golfbanen Royal Oak med 18 huller er i absolut særklasse og opbygget efter internationale standarder med store greens og mange bunkers. Royal Oak's beliggenhed i let kuperet terræn ned mod Jels Nedersø og tæt ved skov gør den til den perfekte parkbane.

Besøg royaloak.dk

Natur i området

Kongeåstien

Gå en tur langs med Kongeåen på den nye Kongeåsti, der blev indviet i foråret 2015. Her kommer du uhørt tæt på en dramatisk del af Danmarks historie, for Kongeåen har været grænseegn i flere forskellige perioder. Du kommer også helt tæt på selve Kongeåen, for trampestien går på lange strækninger lige ved siden af åløbet. Det giver mulighed for at opleve noget af Danmarks mest unikke natur.

Besøg visitvejen.dk
Åtte Bjerge

Åtte Bjerge hæver sig stejlt fra Kongeådalen og blev oprindeligt dannet under istiden. Fra Flaghøj – områdets højeste punkt på 58,9 m.o.h. – ser man i klart vejr Ribe Domkirke mod sydvest. Området er et yndet udflugtsmål både sommer og vinter. Her er afmærkede vandrestier og bålplads ved opstemmet sø.

Besøg visitvejen.dk
Klelund Dyrehave

I Danmarks største dyrehave, Klelund vil mangfoldigheden af dyr og planter være i højsædet. Kronvildtet skal være med til at skabe en mere varieret skov, der skal danne grundlag for en rigdom af flora og fauna. Klelund Dyrehave er et smørhul, hvor alle kan få en god oplevelse med hjem. Alle er velkomne under hensyntagen til hinandens og vildtets interesser.

Besøg klelund.dk
Sort sol

Sort Sol er en fantastisk oplevelse når hundredetusinde stære danser på aften himlen over Ribe Marsken. Stærenes dans bestemmes af antallet af rovfugle og vejret. De optimale forhold for sort sol er en relativ stille og tør aften, samt et passende antal rovfugle, som er med til at skabe de flotte formationer på himlen.

Besøg visitribe.dk
Vadehavscentret

Med arkitekt Dorthe Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robenietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Besøg vadehavscentret.dk
Nationalpark Vadehavet

Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder. Et stort, unikt natur-område fuldt af liv og oplevelser. Særligt for Vadehavet er især dyrelivet, som vi finder i luften, i det lave vand, på og under vadens overflade. Intet andet sted kan man f.eks. opleve så mange fugle i træktiden som her. Årligt passerer mellem 10 og 12 mio vandfugle Vadehavet på deres træk til eller fra yngleområderne.

Besøg nationalparkvadehavet.dk

Kultur i området

Fiskeri og søfartsmuseum

Fiskeri- og Søfartsmuseet er et museum i Esbjerg, der beskæftiger sig med fiskeri og søfart. Museet har udstillinger om begge emner, samt et saltvandsakvarium og et sælarium. Desuden er der skiftende særudstillinger.

Besøg fimus.dk
Trapholt

Danmarks eneste museum, hvor man både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Særudstillingerne byder altid på nye og spændende oplevelser med internationale og danske kunstnere og designere. Museet har en fin samling af moderne billedkunst og rummer desuden Danmarks største samling af stole fra det 20. Århundrede samt Arne Jacobsens unikke sommerhus.

Besøg trapholt.dk
Museet Ribes Vikinger

Ribes historie går helt tilbage til Vikingetiden, hvor byen i begyndelsen af 700-tallet opstod som en handelsplads ved vandet og et oplagt udgangspunkt for togter til søs. Få et overblik over byens spændende historie fra år 700 til 1700. Tusindvis af fund fra udgravningerne i området vidner om vikingernes liv og handelen med Europa.

Besøg ribesvikinger.dk
Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum er et af landets ældste museer - placeret langt mod vest, omgivet af brostensbelagte stræder, marsk og vadehav. De arkitektoniske rammer i hus såvel som i have er smukke og stemningsfulde. Samlingen rummer iøjnefaldende værker fra den danske kunsthistorie. Og restaureringen af den nu fredede museumsbygning i 2008-2010 viser sig tydeligt - indendørs såvel som udendørs - og placerer museet blandt landets moderne og bedst bevarede museer.

Besøg ribekunstmuseum.dk/
Museet på Sønderskov Slot

Museet på Sønderskov er indrettet i den fredede hovedbygning til herregården Sønderskov syd for Brørup. Bygningen er fra 1620, men har en historie tilbage til middelalderen. Besøg udstillingen i det smukke og stemningsfulde hus. Eller gå en tur i herregårdens haveanlæg, der er genskabt fra barokken, og som holdes ved lige af vore mange frivillige.

Besøg sonderskov.dk